Twitter voor Freelancers: Followers gezocht :)

Virtual Assistance heeft zich op Twitter gestort. All the Way ! Ik ben geen Twitterwonder (maar wil het wel zijn). Ik probeer het te worden  met ‘De kleine Twitter voor Dummies’ van Raymond Janssen bij de hand 😉 Nu kende ik het meeste al maar het is leuk om het eens allemaal op een rijtje te lezen. En wederom was ik ervan overtuigd dat ik ‘er meer mee bezig moet zijn’.  Dit is wat me tot nu van de Twitter Sphere heeft weggehouden: ik wil alles onmiddellijk en vooral volledig begrijpen, beheersen en inzetten. Valkuiltje 🙂 Working on it.

Op mijn vrije dag ging ik dus op zoek naar wie ik zou volgen. Bart De Wever even checken dus, als het de echte is tenminste – dat zou je zien aan een het label ‘verified account’ en dat heeft ‘ie niet. Niettegenstaande heeft deze Bart De Wever 9000+ volgers, volgt hij niemand en is er nog niet één Tweet de wereld ingestuurd. Ik kan niet wachten op deze eerste tweet. Zou het iets zijn als ‘test één twee’ ? Ik hou het alvast in de gaten.
Ik wil ook wel gaan ‘livebloggen’ , om er nog maar eens een term bij te gooien, wanneer ik getuige ben van ‘god-weet-wat’. Nu is het vandaag tweede paasdag en valt er niet zoveel te beleven. Maar dat hebben jullie dus nog tegoed.

Met mijn kleine boekje bij de hand voegde ik uiteraard onmiddellijk de daad bij het woord en tweette ik erop los. Ik durf zelfs zeggen dat ik op een half dagje een aantal zaken gespot heb die ik met jullie kan delen. Misschien zien jullie alsnog een twitterwonder in me ! Maar dat zou me erg verwonderen.

  • Ik zag dat veel Tweeps hashtags in hun bio zetten. Ik geloof dat dit volledig zinloos is. Je verspeelt er alleen maar tekens mee (en je hebt er maar 160). De # zijn een soort van criteria, ze zijn bedoeld om je tweets te koppelen aan een thema. Je profiel of bio zal bij een search niet opduiken doordat je er # in hebt gebruikt. Of vergis ik me?
  • Je sjablonen downloaden om je achtergrond wat te pimpen. Downloaden, installeren, prutsen met photoshop … Ik heb gewoon een powerpoint slide gemaakt en deze opgeladen. Het ziet eruit zoals ik wil dat het eruit ziet zonder meer.
  • Nu was ik ook van mening dat ik mijn Twitter account ‘op slot’ moest zetten zodat anderen niet konden meelezen. Olala, hier ging ik helemaal uit de bocht. Ik bemoeilijk het anderen (klanten !) om via Twitter met me in contact te treden.
  • En dan is er ook zoiets als ‘Twittiquette’, de richtlijnen die de virtuele beleefdheid in goede banen leiden: niet schreeuwen, niet chatten, Twitter is geen reclamezuil etc. Klinkt leuk hé, Twittiquette.

En als laatste kreeg ik deze nog op mijn boterham: het Twitter Tool Book. Ik durf het niet te openen gezien mijn valkuil (zie boven). Misschien kom ik er in een volgende blogpost op terug. Misschien ook niet.

Zeg het voort!

Céline Vroman

Zaakvoerder Virtual Assistance. VIRTUAL ASSISTANCE biedt secretariële en administratieve ondersteuning. Wij helpen ondernemers en KMO’s op een snelle en accurate manier wanneer zij voor een aantal uren per week, tijdelijk en/of onverwacht zakelijke ondersteuning nodig hebben op administratief vlak.

More Posts - Website

Gerelateerde Posts:

About Céline Vroman

Zaakvoerder Virtual Assistance. VIRTUAL ASSISTANCE biedt secretariële en administratieve ondersteuning. Wij helpen ondernemers en KMO’s op een snelle en accurate manier wanneer zij voor een aantal uren per week, tijdelijk en/of onverwacht zakelijke ondersteuning nodig hebben op administratief vlak.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *